Effektive og enkle å implementere tips for å spare strøm!

Fremskritt i teknologi og utforming av diverse utstyr har økt strømforbruket drastisk. Den voksende befolkning er en annen grunn til økt strømforbruk. Slik at fremtidige generasjoner til å utnytte elektrisitet, er det viktig å spare strøm rett fra nå. Elektrisitet som blir spart i dag er elektrisitet produsert i morgen. Denne artikkelen presenterer noen effektive og enkle tips for å spare strøm.

lights_cfls_hires_0

* Høy effekt pærer bruker mer strøm enn lavere effekten pærer. Derfor, for å spare energi, skifte til CFL pærer. For eksempel bruker en 40-watts lyspære en enhet av makt etter 25 timers bruk. Men en 10-watts CFL pære kan brukes 100 timer med det samme en enhet av makt. Les mer om lys pærer her.

* Når du er ute av rommet, må du huske å slå av vifter og lys.

* Spar strøm ved å øke bruken av sollys. Hold dører og vinduer åpne i løpet av dagen. Dette vil øke lys, samt forbedre luftstrømmen.

* Mobil luftkondisjone bør slås-off innen en halv time å forlate stedet.

* Oppsamling av støv over lampene reduserer intensiteten til lyset. Dette i sin tur tvinger deg til å bruke flere lamper eller høyere effekten lamper for mer lys som forbruker mer strøm. Derfor spare strøm ved å holde lysene rene.

* Kvikksølvdamp lamper sparer energi sammenlignet med natrium damp lampe.

* Øke anvendelse av naturlig energi, dvs. solenergi. Oppmuntre installasjon av solenergi utstyr i alle bygg, spesielt kontorer og andre kommersielle steder hvor strømforbruket er svært høy.

panasonic-tx-40cs520

* Et annet tips for å spare strøm, samt synet ditt er å redusere omfanget av å se på TV. Gjør det til en vane å slå av hovedstrømforsyningen til TV heller enn å bruke fjernkontrollen til å slå av TV-en. Redusere omfanget av å se på TV sparer deg fra sykdommer som fedme.

* En enkel tips for å spare strøm er å tørke klær i lyse sol lys i stedet for å bruke elektrisk tørketrommel.

* Redusere bruken av elektriske komfyrer og ovner for matlaging. Vurder å bruke trykkokere og naturlig rør gass til matlaging formål å spare strøm.

* Effektiv bruk av kjøleskapet er det mulig ved å unngå hyppig åpning av døren og ved avriming av fryse regelmessig.varmtvannsberederen

* Redusere omfanget av bruken varmtvannsberederen i den grad det ved å planlegge alle dine behov på riktig måte; dvs. bør alle familiemedlemmene ta bad i rask rekkefølge i stedet for å ta lange intervaller.

* En annen effektiv tips for å spare energi er å planlegge alt arbeidet på dagtid. Dette vil redusere bruken av lys på kvelden. Så dyrke vane å stå opp tidlig og gå til sengs tidlig. Dette vil også forbedre helsen.

* Spar penger ved å bytte strømleverandør til en billigere med hjelp av strømtest.no

Fra den ovenstående diskusjon, kan det sees at for å spare strøm betyr at for å spare helse, penger og til og med naturen. Økt bruk av elektrisitet frigjør mer varme fra utstyret. Derfor, ved å redusere den strøm som brukes, er det mulig å redusere den varmemengde som slippes ut i atmosfæren og lagre natur.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s